dinsdag 6 augustus 2019

Op de boekenplank: 'Het vuur van de Kelten'


Naast allerlei spirituele boeken en studieboeken op mijn werkgebied, vind ik het heerlijk romans te lezen die daar zijdelings mee te maken hebben.
'Het vuur van de Kelten' sluit daar mooi bij aan.






Beschrijving achter op het boek:
De cirkelvormige heuvel is er altijd al geweest, en niemand op de boerderij van de familie Beckman heeft die ooit als iets bijzonders gezien.
Tot op een dag een groepje archeologen er belangstelling voor krijgt.
Dan verschijnen voor het eerst de twee onheilspellende figuren: een meisje met kunstig gevlochten haren, in een lang gewaad met een gordel van gouden ringen, en een jonge krijger met een strijdbijl - waar hij kennelijk heel vaardig mee is!
De heuvel verbergt een geheim, en de eersten die dat begrijpen zijn Katja en Leon.
Een geheim dat met rust gelaten moet worden.
Maar hoe kunnen zij de volwassenen daarvan overtuigen?
Want die dromen van een belangrijke opgraving en misschien zelfs een rijke schat, en zijn blind en doof voor het gevaar...
Een ongelooflijk spannend verhaal dat mysterieuze elementen van een eeuwenoude Keltische cultuur verbindt met heel voorstelbare gebeurtenissen in onze tijd.

Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf een jaar of 12 en, op de site van bol.com is te lezen, tot 15 jaar, maar ook als volwassene vind ik het heerlijk dit soort boeken te lezen. 
Je kunt mijns inziens hooguit zeggen dat het geschreven is voor iedereen vanaf een leeftijd van een jaar of 12, een eindleeftijd opgeven vind ik zo'n onzin.
Het is maar net waar je interesse naar uitgaat en ben je ooit ergens te oud voor als het om lezen gaat?
Ik heb genoten!
Een boek als dit maakt mijn 'Innerlijk Kind' blij.
Een boek dat zeker in mijn boekenverzameling mag blijven.

Het verhaal is onder andere gebaseerd op de vele 'Koning onder de Berg'-verhalen die de ronde doen in sprookjes, volksverhalen en legenden, waarbij een koning of held ergens, verborgen voor de buitenwereld, slaapt tot het moment daar is dat hij of zij een rol te spelen heeft in een verhaal, voor de samenleving, etc..
Hoe dit motief verwerkt is in dit boek, moet je lekker zelf maar lezen.

Reiche schrijft: 
"Er zijn veel boeken geschreven over de Kelten. 
Geen daarvan was voor mij zo inspirerend als 'Kelten - Versuch einer Gesamtdarstellung ihrer Kultur' van Helmut Brikhan. 
Zonder dit boek had ik 'Het vuur van de Kelten' niet kunnen schrijven."

Oorspronkelijke titel 'Keltenfeuer', 2004
In Nederland voor het eerst vertaald uitgegeven in 2007 in een vertaling door Goverdien Hauth-Grubben, bij uitgeverij Leopold.'
De prachtige omslagillustratie is van Martijn van der Linden.






Dietlof  Reiche, geboren op 31 maart 1941, is een Duitse auteur van kinderboeken en boeken voor jongvolwassenen.
Hij is geboren in Dresden en groeide op in een dorp nabij Nördlingen (Ries), de stad die het toneel werd van zijn eerste roman 'Der Bleisiegelfälscher'.
Hij ging naar de middelbare school in Königstein (Taunus).
Na zijn afstuderen in 1961 ging hij naar de Duitse strijdkrachten en studeerde als loopbaanofficier van 1964 tot 1970 werktuigbouwkunde aan de (civiele) Technische Universiteit Darmstadt.
Als afgestudeerd ingenieur verliet hij de Duitse strijdkrachten en bracht vervolgens vier jaar door als onderzoeksassistent bij de THD (afdeling ergonomie).
Na werkeloosheid en een tweede graad (sociologie) begon hij te schrijven.
Tussen 1990 en 1998 werkte hij als scriptschrijver voor nasynchronisatie-studio's en als grafisch ontwerper.
Tegenwoordig woont de schrijver in Hamburg, samen met Rosemarie Noack, waar hij in 1987 mee trouwde en met Max, de mopshond. (Geen andere kinderen.)
In 1977 won hij de Oldenburg Kinder- en jeugdboekenprijs, in 1978 de Duitse jeugdliteratuurprijs, in 1985 kreeg hij de werkbeurs van de Hessische minister van Kunst en Wetenschap, in 1988 won hij de de prijs voor korte verhalen van de Hamburger Abendblatt en in 2008 als kinderboekenauteur in Echternach, Luxemburg.

Website Dietlof Reiche: www.dreiche.de



Bestellen via bol.com:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten