dinsdag 26 februari 2019

Werken met Graancirkels: Aldbourne Wiltshire 2005













Het werken met graancirkelenergie is een bijzondere ervaring.
Het secuur tekenen van een graancirkel, het reconstrueren van een graancirkel zoals die ooit ergens in een veld met bijvoorbeeld graan, gras of koolzaad gevonden is, maakt dat je de energie ervan kunt voelen alsof je er zelf middenin staat.
Daarvoor is, mijns inziens, wel een bepaalde opzet nodig die refereert aan de Heilige Geometrie.
Heilige Geometrie komt namelijk overeen met de natuurlijke vormen die wij als mens zelf ook in ons hebben.
Vanuit ons onderbewuste herkennen wij deze geometrie als die van onszelf, waardoor wij vatbaar zijn voor de symbolische informatie die de compositie van specifieke geometrische vormen in zich draagt.
Dit kunnen wij niet altijd verstandelijk duiden en woorden geven, maar velen onder ons kunnen het wel voelen, zeker als men er alert op gemaakt wordt.
Wanneer je 'live' in een graancirkel staat, vooral als deze nog niet zoveel door mensenvoeten betreden is, kun je voelen dat deze een krachtig waarneembare energie in zich draagt.

Wat kun je dan waarnemen?
Dat kan per graancirkel verschillend zijn en dat kan per persoon verschillend zijn, hoewel graancirkels ook wel voor veel mensen eenzelfde ervaring kunnen geven.
Velen gaan rustig in zo'n graancirkel rondlopen, zitten, liggen en/of mediteren.
Het kan zijn dat je je (heel) rustig en ontspannen voelt worden.Het kan zijn dat je voelt dat je als een soort batterij opgeladen wordt, sommige mensen worden er zelfs helemaal 'hyper' van.
Dat komt omdat zo'n graancirkel dan een hele hoge frequentie aan energie in zich draagt.
Maar ook dieren kunnen zoiets zeker voelen, zij zijn vaak nog veel gevoeliger voor dit soort dingen dan hun baasjes.
Ons hondje Kira bijvoorbeeld, ging ooit eens heel vrolijk rondjes rennen door een graancirkel om uiteindelijk met buik en poten omhoog naast haar baasje in het centrum tot rust te komen.




Het kan ook zijn dat je visioenen of inzichten krijgt over thema's die voor jou of voor de wereld actueel zijn.
Iedere ervaring is ook weer anders.

Graancirkels die meerdere mensen eenzelfde boodschap brengen zijn vaak krachtiger in hun voorkomen en lenen zich bij uitstek om eens te reconstrueren op papier.
Deze graancirkel, die op 24 juli 2005 in Aldbourne Wiltshire in Engeland gevonden werd is daar een voorbeeld van.
Ik vertel je nog niets over de energie van deze graancirkel, je moet het gewoon ervaren.
Beschrijvingen voor reconstructie kun je vinden in boeken en op het internet.
Een reconstructie die alleen rekening houdt met het eindplaatje is minder krachtig dan die welke rekening houdt met logisch opeenvolgende stappen tijdens de constructie volgens de Heilige Geometrie.
Interessant om dat soort verschillen te bestuderen en vooral ervaren.

Na het tekenen van een graancirkel kun je hem inkleuren.
Dat kan met kleurpotlood, met stiften, maar ook met gouache (wel de goede ondergrond gebruiken natuurlijk, passend bij het medium dat je wilt gebruiken).
De toevoeging van kleur aan een graancirkel is er eentje die iets laat zien van dat wat de graancirkel met jou doet, het is jouw toevoeging aan de boodschap.
Hetzelfde geldt voor iedere andere toevoeging die jij er zelf aan geeft, zoals ik in dit geval een Keltisch vlechtwerk in een rand om de graancirkel getekend heb en als achtergrond een Keltisch trappatroon ingebracht heb.
Dit maakt dat je in wezen de energie van de graancirkel naar binnen haalt met het tekenen ervan en met kleur en andere toevoegingen weer naar buiten uitstraalt wat deze energie met jou doet.



Wil je dit werken met graancirkelenergie zelf ervaren?
Wil je daarin graag wat persoonlijke begeleiding?
Dat kan.
Nymphaea biedt persoonlijke begeleiding in het werken met graancirkels, zoals:
  1. Informatie over en tekenen van een Flower of Life, als basis van de ervaring in werken met Heilige Geometrie;
  2. informatie over en het tekenen van deze energetisch krachtige graancirkel (als je niet wilt tekenen, alleen kleuren kan ook);
  3. het overtrekken van je tekening met een dunne (zwarte) fijnschrijver;
  4. informatie over het maken van een kleurkeuze;
  5. kleurtechnieken met kleurpotlood, eventueel aangevuld met stift of gouache (dekkende waterverf);
  6. het meditatief kleuren van deze energetisch krachtige graancirkel of;
  7. informatie over de betekenis van het toevoegen van Keltische motieven;
  8. het tekenen van een Keltische vlechtrand;
  9. het tekenen van een Keltisch trappatroon;
  10. het maken en gebruiken van een graancirkel-elixer;
  11. het maken en gebruiken van een graancirkel-essence.
Een korte inleidende meditatie kan onderdeel uitmaken van de sessie.
En uiteraard vertel ik je tijdens deze sessies op een gegeven moment, nadat jij zelf de kans hebt gehad jouw boodschap te ontdekken, welke boodschap anderen en ikzelf kregen.


Voor dit proces heb je meerdere sessies nodig.
Hoeveel?
Dat is afhankelijk van de ervaring die je al hebt, hoeveel je bij Nymphaea wilt doen en hoeveel je thuis verder wilt werken en in hoeverre je de verdieping op wilt zoeken, zoals teken- en kleurmeditatie en/of het werken met de elixer en de essence als toevoeging aan de teken/schilderervaring.



Te koop na het volgen van de workshop:
  • kunstkaarten en reproducties van mijn werk
  • essence gebruikersflesje en ruimte/aura-spray


Wat heb je nodig:
  • Enige ervaring in het Mandala-tekenen is handig doch niet noodzakelijk (houd er bij een beginnersniveau wel rekening mee dat je meer tijd en dus meer sessies nodig zult hebben). 
  • Interesse om een zekere spirituele diepgang uit het werken met Mandala's en Graancirkels te halen is niet persé nodig, een 'mooi plaatje' leren tekenen kan natuurlijk ook, maar houd er rekening mee dat de energie van de graancirkel je mogelijk meer gaat brengen dan alleen maar een mooi plaatje.
  • Je tekenspullen, die je bij het Mandala-tekenen gebruikt, zoals papier (30 x 30 cm en A3 formaat is fijn, als je dat hebt), potlood (liefst vulpotlood 3 mm), zacht gum, liniaal, passer, geodriehoek of gradenboog en kleurpotloden. Je hoeft niets aan te schaffen. Teken- en schilderspullen zijn aanwezig bij Nymphaea, je kunt later altijd nog aanvullende materialen aanschaffen als dat nodig blijkt te zijn.


Kijk voorafgaand aan je aanmelding even in de AGENDA voor meer informatie, algemene voorwaarden en huishoudelijke mededelingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten