zondag 10 november 2019

Bloesemtherapie: Rode Japanse Esdoorn



Een Bloesemtherapie remedie van Nymphaea.
Deze remedie is gemaakt ven
het prachtige rode herfstblad en de vruchten van de Japanse Esdoorn,
verrijkt met de kracht van Bergkristal.






Herfst in de tuin bij huize Moorman / Nymphaea...
Schitterende rode Japanse Esdoorn die in de herfst werkelijk even knalrood wordt. Dat is altijd maar heel kort, voordat de blaadjes vallen, dus het is maar heel even genieten van dit prachtig schouwspel.
Wanneer de blaadjes gevallen zijn, gaat de boom in ruststand. Een winterperiode die ook in ons mensen zijn weerklank vindt, wij zijn tenslotte ook een stukje natuur al zijn velen die verbinding verloren. De winterperiode is een periode om uit te rusten en je te bezinnen op dat wat gebeurd is in de afgelopen tijd, om plannen te maken voor het nieuwe voorjaar, de tijd waarin je weer met frisse energie nieuwe stappen in je leven kunt gaan zetten. De Japanse Esdoorn kan je daarin helpen.

Energie van de Japanse Esdoorn:
Onafhankelijkheid, behoefte aan nieuwe ervaringen, grote wilskracht, focus, je niet laten afleiden door oude pijnlijke ervaringen, oude patronen of eerder gemaakte 'fouten' (denk bijvoorbeeld aan faalangst), het vrij kunnen laten stromen van creatieve energie, krachtig optimisme, grote betrokkenheid, authenticiteit, sterke persoonlijkheid.
Ondersteunt op de weg naar een groter (zelf)bewustzijn, ergens voor kunnen en durven gaan. Opgedane kennis en lessen van eerdere ervaringen en gemaakte 'fouten' kunnen toepassen in je leven en zo een zuivere wijsheid ontwikkelen.
Hernieuwde energie om een zinvol en bruisend leven te omarmen.

Energie van de Bergkristal:
Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van essences (zoals in dit geval) of andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. 

Samen vormen zij een goede essence voor hen die zich altijd als een eenling hebben gevoeld binnen de groep. Voelde je je vaak eenzaam en alleen? Telde je voor jouw gevoel niet echt mee? Toch heb je een enorme innerlijke kracht, die je mag benutten. Daar hoef je niet bang voor te zijn. Jij mag er zijn, in al je kracht! Je bent niet minder waard dan de anderen, integendeel, ieder heeft zijn eigen kracht. Jij ook! Kijk 'm daar staan, die Japanse Esdoorn, solitair, prachtig en krachtig in zijn verschijning. Zijn kracht springt eruit, vooral in de herfst, juist in de herfst van het leven. En al staat hij midden tussen anderen, hij straalt een unieke kracht uit. Een kracht die jij al in je had, al vermoedde je het niet, al was je er bang voor. Kennis, ervaringen en wijsheid heb je verzameld. Nu is het tijd om te gaan oogsten wat je gezaaid hebt, om toe te gaan passen wat je geleerd hebt.
Ook een goede essence voor wie, na een verleden met gepest te zijn, weer zijn eigen kracht wil ontdekken en gebruiken om nieuwe stappen in het leven te kunnen zetten.
Of als je na (een ernstige) ziekte of depressie het leven weer op wilt pakken.
Maar juist ook als je geen ernstige, heftige of traumatische ervaringen opgedaan hebt, is deze remedie een prima ondersteuning bij het zetten van nieuwe stappen in je leven.





Houd er rekening meer dat deze remedie die oude pijnen en oude patronen niet oplost. Daarvoor kun je andere essences gebruiken. Deze remedie zorgt ervoor dat je je hierdoor niet laat afleiden, maar het is wel zeer zinvol om er aandacht aan te geven. Je zou dus eerst een proces kunnen starten van opruimen / verwerken en loslaten. Daarvoor zijn bijvoorbeeld de paddenstoelenremedies van Bloesem Remedies Nederland zeer geschikt. Nymphaea zal je hierin kunnen ondersteunen door de goede uit te zoeken die bij jou in jouw proces passen. Bloesemtherapie op maat is zeer zinvol!

Deze remedie is door mij gemaakt in een periode van ernstige ziekte (kanker), op een moment dat ik me juist heel krachtig en zeker niet ziek voelde. Een innerlijke drang, ondersteund door mijn spirituele gidsen, vertelde mij dat deze remedie specifiek op dat moment gemaakt móest worden. En als ik achteraf de horoscoop van deze remedie bekijk, dan snap ik ook waarom. De kosmische energie was er precies goed voor.
Het ritueel erbij was voor mij vertrouwd, in een Keltische traditie, met het aanroepen van Vader/Moeder God, de windrichtingen en bijbehorende energieën, het creëren van een heilige cirkel in onze tuin rond de boom. Ook mijn Keltische sjamanendrum moest erbij zijn. Na heel even gedrumd te hebben, kwam daar het lied langs dat in deze tijd enorm belangrijk voor mij werd.


'I am the light of my soul
I am beautiful
I am bountiful 
I am bliss 
I am I am'





Met het zingen van deze mantra, voed je je eigenliefde. 
Het was best wat bewolkt toen ik een innerlijke drang voelde en van mijn spirituele gidsen 'opdracht kreeg' om deze remedie te maken. Bewolking kun je in deze zien als een symbool voor de moeilijkheden op je pad, moeilijkheden die ik liever uitdagingen noem.
Ik heb tegenwoordig geen twijfels meer als ik doorkrijg wanneer of hoe een remedie gemaakt moet worden. Dus... hoe mooi... Toen ik deze mantra buiten bij de Japanse Esdoorn en de schaal met de essence begon te zingen, de eerste zin had gezongen, scheen er opeens één krachtige straal van de zon in de schaal. Verder was het nog bewolkt.
Ik raakte diep geroerd door dit teken van ondersteuning vanuit het universum. 
Toeval? Ik geloof niet in toeval.

Eigenliefde... egoïstisch? Zeker niet!
Eigenliefde zorgt ervoor dat je goed voor jezelf zorgt, dat je jezelf en je eigen grenzen leert kennen, respecteert en bewaakt. Daardoor zul je anderen ook niet over je grenzen heen laten gaan. Je voelt je daardoor krachtiger.

En naastenliefde dan? 
Prima. Vooral voeden. Het is belangrijk voor onze maatschappij. Aandacht en zorg voor anderen kun je echter alleen volhouden als je zelf goed in je vel zit, dus eigenliefde is gewoon noodzaak. Velen cijferen zichzelf weg, geven hun kracht weg. Velen weten uiteindelijk niet eens meer waar hun eigen grenzen liggen of wat ze willen en kachelen dan door tot ze geveld worden door ziekte en dan nog voelen ze zich daarover schuldig.
Veel hooggevoelige mensen kampen met allerlei uitdagingen op het gebied van omgang met anderen. 
Lees ook eens DIT ARTIKEL OP NIEUWETIJDSKIND.COM.
Door je eigenliefde te voeden, zul je je weerbaarheid vergroten en kun je effectiever en doelbewuster naastenliefde beoefenen.


Dus al heb je deze remedie op dit moment niet nodig, of wil je hem niet gebruiken, zing lekker mee met deze mantra.


Dit lied, waarbij je jezelf centraal zet, krachtig neerzet, net als deze rode Japanse Esdoorn in al zijn pracht centraal staat in welke omgeving dan ook, zal jou in je kracht zetten. Een mooie mantra om in te zetten, altijd, maar speciaal als je deze remedie gebruikt. 'I am' is een krachtige mantra die je helpt jezelf te manifesteren. Het is de mantra die hoort bij je stuitchakra, je basis-chakra. De kleur rood werkt ook versterkend op deze chakra.

Aanvulling vanuit het werken met de MIR-Methode is altijd zinvol en kan je nog verder ondersteunen. Neem je druppels, in de ochtend en voor het slapen gaan, in vóór het doen van MIR-Methode. Je druppels neem je nog twee keer op de dag in, voor de lunch en voor het avondeten, maar het doen van de MIR-Methode vaker dan twee maal per dag heeft geen zin.
Na vier weken de MIR-Methode gedaan te hebben, zit deze goed in je systeem en is er in principe slechts één sessie MIR-Methode Coaching nodig om te leren hoe je met een aanvulling op de MIR-Methode je eigenliefde aan kunt vullen. Deze sessie kan opgenomen worden in een controle consult na vier weken gebruik van de remedie.

Aanvulling vanuit de Spagyriek met bijvoorbeeld een mineralencomplex of een precies op jouw fysieke situatie ingesteld complex is bij deze Bloesemtherapie remedie vaak zinvol om ook de fysieke kant van je systeem goed te ondersteunen. Lichaam, geest en ziel dienen namelijk met elkaar in evenwicht te zijn en blijven.

Een andere mogelijke aanvulling is het tekenen/kleuren van een of meerdere Mandala's bij dit thema.
Ook andere disciplines kunnen ingezet worden ter ondersteuning, mits dit past in jouw situatie bij aanvang of gaandeweg je proces, denk bijvoorbeeld aan het werken met Ho'oponopono of The Work van Byron Katie als daar bepaalde gedachten en gevoelens in het proces loskomen die verwerkt mogen worden.
Het is sowieso heel erg zinvol een dagboek bij te houden in deze tijd. Zinvol voor jezelf en zinvol voor de besprekingen tijdens de begeleidingsmomenten met je coach/therapeut.

Wil je leren hoe je zelf dit soort remedies maakt voor eigen gebruik, dan is het belangrijk om je spirituele ontwikkeling te stimuleren en je verbinding met Moeder Natuur te versterken.
Daarvoor kun je bijvoorbeeld aan het werk met de seizoenen, jaarfeesten en de maancyclus volgens Keltische traditie, ondersteund door Bloesemtherapie en gaandeweg leer je ook zelf enkele remedies maken. Verder kun je je verdiepen in het gebruik van edelstenen, numerologie, astrologie, etc. Dit is een intensief, individueel of in kleine groepjes, begeleid proces waarvoor je ook bij Nymphaea terecht kunt.


Aanmelden voor begeleiding kan via de mail
nymphaeaspiritueelcentrum@gmail.com


P.S.
Vooralsnog zijn consulten en workshops even opgeschort, i.v.m. mijn eigen proces in behandeling en herstel van slokdarmkanker, maar ik ga met plezier verder op dit mooie pad van ontdekkingen, groei, creativiteit en leraarschap en zodra ik weer kan ga ik ook graag weer aan de slag in Nymphaea Spiritueel Centrum.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten