dinsdag 9 juni 2020

Internationale Dag van de Keltische Kunst 2020



Foundation Knot
4 maal weergegeven, op een postkaart.
Tekenpen en kleurpotlood



Vandaag, 9 juni, is het officieel de INTERNATIONALE DAG VAN DE KELTISCHE KUNST, in 2017 uitgeroepen door de groep Discussion of Celtic Art, inmiddels 1156 leden groot. Een internationale groep mensen, ontstaan op Yahoo in 2000, tegenwoordig op facebook, die zich als amateur of professional bezig houden met Keltische kunst (tekenaars, kunstschilders, houtsnijwerkers, juweliers, tattoo-artiesten, leerbewerkers, textielkunstenaars, etc. etc.), maar ook liefhebbers zijn daar van harte welkom. Ikzelf ben daar al een aantal jaren lid van, en stond aan de wieg van deze dag, die in 2017 uitgeroepen werd (zie afbeelding, een pagina uit het tijdschrift 'Celtic Life'), met de eerst georganiseerde activiteit op deze dag, een open atelier expositie, waar ook korte workshops gegeven werden. Een memorabele dag.


Een pagina uit het tijdschrift 'Celtic Life' juni 2017
met de aankondiging van de 1e Internationale Dag van de Keltische Kunst



9 juni is de gekozen datum omdat 'The Book of Kells' en 'The Book of Durrow', twee middeleeuwse meesterwerken, waar vele hedendaagse Keltische kunstenaars hun inspiratie vandaan halen, geassocieerd worden met de Ierse Sint Colomba van Iona, wiens naamdag op 9 juni gevierd wordt.

De Nederlandse groep, Celtic Inspired Design NL, door ondergetekende opgericht, in eerste instantie bestaande uit (oud)cursisten, maar nu sinds enige tijd ook open toegankelijk voor geïnteresseerden, is inmiddels ook behoorlijk groeiende en bestaat tegenwoordig uit 113 leden.
https://www.facebook.com/groups/CelticInspiredDesignNL/

Dit jaar moet ik helaas om gezondheidsredenen verstek laten gaan in de organisatie van een evenement in mijn atelier, maar ik wil er bij deze toch even aandacht aan besteden.

Online kun je namelijk op mijn websites wat leuke Keltische tekenworkshops vinden, ook geschikt voor beginners:

Veel tekenplezer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten