zondag 16 december 2018

Een lichtje in de duisternis...




Iedereen hele fijne feestdagen toegewenst,
of je nu Yule viert, Kerst of een ander lichtfeest...
De natuur is in rust.
De natuur is in ons allemaal.
Dit is een tijd voor rust en bespiegeling,
bij jezelf komen,
lichtjes aansteken.
Dit is de tijd om licht te brengen,
licht in de duisternis van de buitenwereld,
licht in de duisternis van de binnenwereld.
Een tijd om te bedenken
welke intenties je neer wilt gaan zetten,
welke passie in de binnenwereld
je wilt gaan manifesteren in de buitenwereld,
welke verandering in de binnenwereld
mag leiden naar verandering in de buitenwereld.
Ik wens dat je in staat bent
om alle belemmeringen daartoe te overwinnen,
zo dat je al je wensen kunt verwezenlijken,
en dat je een waardevol 2019 zult beleven.
Loop je levenspad,
richt je op een doel,
maar vergeet vooral niet
onderweg van het uitzicht te genieten!
Iedereen hele fijne feestdagen toegewenst!



Foto: Alaskan Essences, Inc.



Cadeautje...

Een Yule/Kerst-boom brengt licht, warmte en een positief geladen sfeer in huis.
Op de facebook pagina van de Alaska Essences (waarvoor dank Judith Poelarends van Alaskan Essences Inc.) kwam ik weer eens tegen dat het een goed idee kan zijn om Bloesemtherapie remedies in het water aan je Yule/Kerst-boom te geven. Een idee waar ik al bekend mee was, maar wel heel leuk om even aan herinnerd te worden.
Daarmee brengt de boom namelijk een bepaalde energie, een bepaalde sfeer, in de ruimte waar deze staat, waar iedereen in die ruimte van mee kan genieten.
Heb je echter, net zoals wij (al jaren), een kunstboom, tja... dan werkt water geven natuurlijk niet.
Wat kun je dan wel doen?

Je kunt een ruimtespray maken van water met daarin heerlijk geurende etherische oliën die passen bij het gevoel van deze tijd en daaraan (eventueel) Bloesemtherapie remedies naar keuze toevoegen.
Oliën mengen niet met water, dus goed schudden voor ieder gebruik! Gebruik deze spray niet op de huid! Doordat oliën niet met water vermengen kan het zijn dat je relatief grote pure druppels op je huid krijgt en dat wil je niet omdat overgevoeligheidsreacties je dan parte kunnen gaan spelen. Niet leuk zo vlak voor of tijdens de feestdagen! (Nou ja, nooit leuk natuurlijk...)
Voor een eau de toilette (die wel op de huid gebruikt mag worden) en een betere vermenging in een ruimtespray kun je kiezen voor 95% (biologische) wodka en 5% plantaardige glycerine als basis in plaats van het water. Nog steeds schudden voor ieder gebruik, maar de oliedeeltjes zullen nu veel kleiner worden met het schudden, waarmee de huid minder belast wordt en bovendien verzorgd wordt door de glycerine. Vooral kaneel in onderstaande samenstelling mag niet onverdund op de huid gebruikt worden.

Een voorbeeld van een heerlijk geurende samenstelling aan etherische oliën:




De grootte van je verstuiverflesje bepaalt hoeveel je van iedere etherische olie gebruikt.
Begin altijd met de laagst mogelijke samenstelling, zoals hierboven vermeld.
Vermeerder de hoeveelheid naar wens maar vooral ook evenredig om de gewenste geursamenstelling in ere te houden.
Dus...
5 druppels den - 3 druppels pepermunt - 3 druppels sinaasappel - 2 druppels kaneel - 1 druppel kruidnagel en 1 druppel tea tree of
10 druppels den - 6 druppels pepermunt - 6 druppels sinaasappel - 4 druppels kaneel - 2 druppels kruidnagel en 2 druppels tea tree of
3 maal de hoeveelheden of
4 maal de hoeveelheden...
etc.
Laat de geuren even vermengen en op elkaar inwerken voor je de dosering verhoogt, het is al gauw sterker dan je denkt. Verlaat ook even de ruimte waar je in aan het mengen bent. Je neus raakt namelijk gewend aan geuren. Wanneer je de ruimte na een tijdje weer binnenkomt ruik je vaak meer. Je kunt natuurlijk ook gewoon het flesje een tijdje afsluiten en na een tijdje weer snuffelen.
Je kunt deze samenstelling ook branden in een aromalampje. Vermeerdering van hoeveelheid druppels is dan niet nodig.

Let op: Sinaasappel etherische olie kan gevoelig maken voor zonlicht. Dus je huid beschermen tegen zonlicht! Sinaasappel niet gebruiken tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap! Kaneel mag helemaal niet tijdens de zwangerschap gebruikt worden en ook nooit onverdund op de huid.
Houd dus rekening met eventuele contra-indicaties voor gebruik van etherische oliën. Niet gebruiken bij allergische huidaandoeningen, let speciaal op Den in deze. Pepermunt niet gebruiken wanneer je homeopathische geneesmiddelen gebruikt, het beïnvloed de werking daarvan negatief.
Gebruik nooit etherische oliën in de buurt van katten! Deze zijn giftig voor hen! Maak dan een energetische spray naar keuze met Bloesemtherapie remedies.

Heb je een echte levende boom, dan geef je daar natuurlijk ook niet zomaar allerlei etherische oliën aan, tenzij je echt verstand hebt van wat je doet. Bloesemtherapie remedies naar keuze kun je echter wel toevoegen aan het water dat je de boom geeft.
Wees voorzichtig in je keuze van Bloesemtherapie remedies, tenslotte komen er vaak meer mensen in een ruimte dan jij alleen!

Tip: er zijn natuurlijk ook diverse kant-en-klare Kerstmixen van etherische oliën te koop!

(Re-)Creatief gebruik van etherische oliën en Bloesemtherapie remedies doe je alleen met verstand van zaken of vraag een daartoe gespecialiseerde therapeut om advies! Deze kan de samenstellingen ook voor je maken op jou persoonlijk afgestemd.
Bij Nymphaea kun je terecht voor een persoonlijk afgestemde mix van etherische oliën en Bloesemtherapie remedies. Interesse? Neem contact op met nymphaeaspiritueelcentrum@gmail.com of via het contactformulier op deze site voor een afspraak.


Bij Nymphaea zijn vele Bloesemtherapie remedies gebruikersflesjes op afspraak en in persoonlijke samenstelling verkrijgbaar werkend met onder andere de volgende systemen (het hele jaar door natuurlijk):
  • Bach bloesemremedies
  • Bloesem Remedies Nederland
  • Alaskan Essences: bloesemremedies, edelsteenremedies, omgevingsremedies
  • Flower Essence Society (FES) California
  • Chalice Well Essences
Verder vele etherische oliën van Volatile voor toepassing in ruimtesprays en dergelijke.


Etherische oliën zelf aanschaffen kan bijvoorbeeld via onderstaande link:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten