maandag 25 maart 2019

Nymphaea Healing Circle






Wanneer we klachten ervaren, emotioneel, psychisch of fysiek, willen we er meestal zo snel mogelijk weer vanaf komen.
Daarbij kunnen we ons richten op een zo snel mogelijke verlichting van symptomen, maar we kunnen ook verder gaan kijken naar de oorzaak van de problemen.
Een oorzaak is niet alleen dat wat wij medisch wetenschappelijk gezien kunnen aanwijzen als oorzaak.
Want, waarom heeft het lichaam of de geest desbetreffende problematiek ontwikkeld?
Is dat een kwestie van 'toeval', ons 'lot'?
Een statistisch gegeven vertelt, mijns inziens, niets over de onderliggende oorzaak en suggereert bovendien dat we er zelf niets aan kunnen doen.
Of kunnen we daar meer over zeggen?
Daar ligt, volgens velen in de complementaire zorg, een psychosomatische oorzaak, een oorzaak die voortkomt uit gedachten- en gedragspatronen die ons niet dienen, maar negatief voor ons werken.
Ervaringen die in het verleden negatieve emoties voor ons teweeg brachten liggen meestal ten grondslag aan deze patronen.
Deze pijnlijke emoties willen we liever omzeilen en voorkomen.
Deze resulteren in negatieve gedachten en bepaalde, ons niet dienende, gedragspatronen wanneer soortgelijke ervaringen op ons pad komen, welke, op kortere of langere termijn resulteren in fysieke klachten.
Let wel... dit is geen regulier uitgangspunt, hoewel bijvoorbeeld de invloed van stress op onze fysieke gezondheid algemeen wel aanvaard wordt.
Hoofdpijn als gevolg van 'kopzorgen' is wel bekend.
Buikpijn als gevolg van spanning is ook nog wel aanvaard.
Maar zo zijn er nog veel meer aanwijsbare klachten als gevolg van psychische oorzaken.
Is er sprake van een genetische aanleg, dan ligt desbetreffende dieper gelegen medische oorzaak bij ouders, grootouders of nog verder terug in de familie, maar ook de onderliggende psychosomatische oorzaak vinden we bij onze voorouders en de door opvoeding en leefomstandigheden doorgegeven patronen.
Het veranderen van patronen vraagt oefening en doorzettingsvermogen.

Patronen die ons belemmeren in ons leven, komen voort uit sociale aanpassingen die eigenlijk niet bij ons passen.
We hebben die aanpassingen gedaan conform maatschappelijke of familiaire gronden.
Door het veranderen van deze patronen zul je meer jezelf worden.

Let wel: ik zeg niet dat je schuld hebt aan je eigen klachten, dat deze ontstaan zijn doordat je daar zelf de oorzaak van bent, laat dat duidelijk zijn!
Zolang jij niet bewust bent van het feit dat je deze aanpassingen gedaan hebt, welke overtuigingen (maatschappelijk, familiair, van jezelf) hier een rol spelen, niet weet hoe anders te handelen, welke onderliggende pijnpunten er zijn voor jou en je ook niet bewust bent van wat werkelijk bij jou past, kun je ook niets veranderen.
Ik zeg wel dat je niet werkeloos toe hoeft te zien hoe klachten zich ontwikkelen, maar dat je wel degelijk invloed kunt uitoefenen op het verloop ervan, of dat op z'n minst kunt proberen om je kwaliteit van leven te verbeteren.

Het werken in een groep kan ons hierin ondersteunen.
Iedere bijeenkomst wordt de Healing Circle geopend en na afloop weer gesloten, waarbij we de ondersteuning vanuit het universum inroepen.
Je hoeft hier echter niet in te geloven om hieraan mee te doen, je hoeft je alleen maar open te stellen voor wat er gaat gebeuren in jezelf.

Wat verder bijvoorbeeld aan de orde kan komen om ons te helpen:
  • MIR-Methode
  • Werken met affirmaties of mantra's
  • Klankhealing
  • Geleide meditatie of visualisatie
  • Werken met 'The Work' van Byron Katie
  • Leren omdenken van negatief naar positief
  • Celtic Healing
  • Werken met orakelkaarten 
  • Werken met Bloesemtherapie remedies
  • Werken met Spagyriek essences

Door gezamenlijk aan healing te werken, zal de energetisch aangeroepen helende kracht sterker werken, dan wanneer je dit alleen aanpakt.
Al ben je maar met z'n tweeën, zelfs dan werkt een healing sterker dan wanneer je alleen hiermee bezig bent.
Het samen bespreken van situaties en voorvallen in ons dagelijks leven die we willen veranderen kan zeer effectief werken en je ondersteunen om het oefenen in het veranderen van patronen vol te houden.

Regelmatig is er bij Nymphaea gelegenheid om groepsgewijs te gaan werken aan healing.
Wanneer je hieraan deel wilt nemen is eerst een individuele afspraak nodig om in kaart te brengen of deze groepshealing voor jou een mooie aanvulling is.

In de AGENDA vind je de data waarop groepshealingen plaatsvinden.
Kun je dan niet, maar wil je wel graag een groepshealing ervaren, voel je vrij dit te melden.
Mogelijk kan daar rekening mee gehouden worden en kan er ook op een ander moment in de week een groepshealing plaatsvinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten