dinsdag 7 mei 2019

Meditatie



Meditatie is een algemeen gebruikte manier om rust en ontspanning te ervaren, maar niet alleen dat.
Meditatie is ook een methode om dieper in contact te treden met je Zelf, bepaalde thema's te overdenken of bijvoorbeeld als voorbereiding op een andere bezigheid waarvoor concentratie en aandacht nodig is.
Meditatie is een oefening.
Lees maar eens op Wikipedia wat zij daar schrijven over meditatie en er zijn nog zo veel meer websites en boeken geschreven over meditatie.
Erover lezen is één ding, maar doen is ervaren en daarmee eigen maken, waardoor je kunt profiteren van de voordelen die het biedt.
Ik zei al, meditatie is een oefening en oefening baart kunst. Hoe meer je bepaalde meditatie-technieken toepast, met bijvoorbeeld een bepaald doel, hoe meer je geoefend raakt, hoe beter het gaat. Geef dus niet te snel op.
Wetenschappelijk is al aangetoond dat meditatie veel voor lichaam en geest kan doen om bijvoorbeeld stress te reduceren, maar er zijn veel meer doelen te bereiken.





Bij Nymphaea is KLEURMEDITATIE een hoog goed, waar (bijna) dagelijks gebruik van gemaakt wordt in het Mandala-tekenen en het Celtic Inspired Design.
Op meditatieve wijze kleuren of schilderen brengt je meer rust in lichaam en geest, geeft een innerlijke verstilling, haalt je uit je hoofd en brengt je bij je gevoel.
Het oefent ook je geduld en concentratie.
Hier profiteer je niet alleen van in je tekenvaardigheden van Mandala's en Celtic Inspired Design, maar werkt door in je dagelijks leven.
Zeer zinvol dus.
HIER lees je er meer over.


Er zijn echter ook nog heel andere meditatie-methoden die Nymphaea je aan kan bieden.
Het contact met Moeder Natuur is een belangrijke leidraad in het leven en werk van Nymphaea.






Zo kun je onder begeleiding de tuin of het bos in voor een boommeditatie waarbij je één kunt worden met de DIEPE VREDE VAN DE BOOM.
Bij regenweer is deze meditatie ook prima binnenshuis uit te voeren.
Een goede aardende meditatie, waarbij je gevoed wordt met levenskracht. Ideaal om je 'accu' op te laden.
Een meditatie die je tevens kan helpen (beter) contact te maken met een bepaalde boom.
Een meditatie ook die heel goed gebruikt kan worden als voorbereiding op andere spirituele oefeningen, gewoon thuis in je huiskamer of op je werkplek.
Zorg wel voor comfortabel zittende kleding, want we gaan wat bewegen.
En gaan we het bos is, pas je schoeisel aan op de omgeving en het weer, op blote voeten mag ook voor nog beter contact met Moeder Aarde. (Denk wel even aan een tekentang.)
 

 



Het zingen van Mantra's is ook een vorm van meditatie.
Een mooi voorbeeld van een prachtige krachtige helende mantra is PRANA APANA SUSHUMNA HARI waarover je HIER meer kunt lezen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten