maandag 8 oktober 2018

Affirmatie: Ik blijf kalm en ontspannen in elke situatie



Werken met affirmaties






Affirmaties zijn krachtzinnen. Het is een zin die je regelmatig herhaalt door hem uit te spreken, hardop of in jezelf. Een affirmatie die je aanspreekt is een zin die een situatie schetst waarvan jij wilt dat die voor jou waarheid is.
Het werken met affirmaties is een fijne manier om actief bezig te zijn je eigen, voor jou negatief werkende, gedachtepatronen te transformeren in positieve gedachten die je ondersteunen in je welzijn.

Waar kun je bijvoorbeeld mee beginnen om affirmaties voor je te laten werken?
Bij de eerste kennismaking met een affirmatie die je aanspreekt herhaal je de affirmatie minstens 10 keer. Spreek hem hardop uit of zachtjes in jezelf.
Bedenk voor jezelf waarom deze affirmatie je aanspreekt. Krijg je een blij of ander positief gevoel van binnen als je deze affirmatie uitspreekt? Zijn er bepaalde situaties waarin jij op dit moment zeker nog niet kalm en ontspannen kunt blijven? Komt dat vaker voor? Zou je willen dat dat anders zou zijn, dat je wel kalm en ontspannen kunt blijven? Etc..
Dan kun je deze affirmatie gebruiken om mee te gaan werken.

Schrijf voor jezelf op welke situaties je nog uitdagen om kalm en ontspannen te blijven. Houd een dagboek bij om de werking van de affirmatie in beeld te brengen voor jezelf en voor je eventuele begeleider in het werken met affirmaties. Schrijf voor jezelf de affirmatie op en beschrijf de situaties waarvoor jij deze affirmatie in wilt zetten, situaties waarin jij graag kalm en ontspannen wilt blijven, maar wat je nu (nog) niet lukt. Schrijf ook op als dat soort situaties zich weer voordoen terwijl je je aan het oefenen bent in deze affirmatie, wat je reacties op dat moment waren, welke gevoelens je had en welke gedachten er op dat moment of achteraf door je hoofd gingen.

Recept: herhaal deze affirmatie regelmatig. Bijvoorbeeld kun je deze 10x opzeggen (hardop of in jezelf) in de ochtend, direct na het opstaan en 10x vlak voor het slapen gaan in de avond.
Doe dit een tijdje, minimaal één tot vier weken.
Merk je dat je minder weerstand krijgt tegen deze affirmatie? Of misschien voel je je wel heel blij als je deze affirmatie uitspreekt? Merk je al dat er situaties zijn waarbij je voorheen nog in de stress zou schieten en nu kalm en ontspannen kunt blijven?

Merk je na een tijdje echter dat je nog steeds weerstand hebt tegen deze affirmatie? Voelt het nog steeds niet goed? Voelt het nog steeds niet als 'dé waarheid' voor jou? Gaan er nog allerlei gedachten door je heen zoals: 'ja ja, nou echt niet, want als... dan...' en je komt meteen op de proppen met een situatie waarin je zeker niet kalm en ontspannen kunt blijven? Of misschien heb je pas nog een situatie meegemaakt waarin je zeker niet kalm en ontspannen kon blijven?

Merk je te weinig of zelfs helemaal geen werking, dan zijn er nog diverse methoden om deze affirmatie kracht bij te zetten.
Wil je meer weten over het werken met affirmaties of heb je interesse in het werken met affirmaties? Speciaal in het werken met deze affirmatie?
Neem contact op voor een workshop via email:


nymphaeaspiritueelcentrum@gmail.com

of via het contactformulier op deze website.


Wil je een workshop speciaal gericht op deze affirmatie? Zorg dan dat je deze affirmatie minimaal 4 weken beoefend hebt en de aanwijzingen hierboven opgevolgd hebt.

Zie de AGENDA voor meer informatie over workshops, omtrent kosten, mogelijke dagen en tijden en lees ook de algemene voorwaarden voordat je een afspraak maakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten