maandag 26 november 2018

Orakelkaart voor week 48: Intuïtieve wijsheid



Misschien gaat het wel een gewoonte worden om iedere week op maandag een inspirerende orakelkaart voor die week te trekken. Wel leuk hè? Maar ik beloof niks hoor. Voor deze week een nieuwe kaart, een affirmatiekaart dit keer, met prachtige vlinders uit dit deck:





In dit deck geen boekje met uitgebreide uitleg. Een eenvoudige manier om met kaarten te werken, gewoon een kaart trekken en op de achterkant de bijbehorende affirmatie lezen en natuurlijk gebruiken, wat mij betreft.

Werken met affirmaties is iets wat ik een aantal jaren geleden best een beetje vreemd vond. Het had iets van magie en juist dat vond ik best een beetje lastig om in te geloven. Ieder kind kent de werking van magie, kent de verwondering over dingen die magisch aanvoelen. Ieder kind kent het geloof in Sinterklaas, de magie van de lichtjes met Kerst, de magie van sprookjes, de magie van kabouters en elfjes, de magie van iets bedenken en het laten ontstaan. Ieder kind weet intuïtief dat magie bestaat.
Helaas wordt het kind, als het opgroeit, van het tegendeel overtuigd door opvoeding en maatschappelijke normen: magie bestaat niet, magie is fantasie en fantasie is verzonnen, niet echt, illusie. Maar is het hele leven geen illusie? Ontstaan niet de prachtigste dingen door gehoor te geven aan fantasie? Is fantasie 'niet waar'? Waar wordt fantasie door ingegeven? Een hogere kracht? Het Hoger Zelf? Spirituele gidsen? Natuurwezens? Aliens misschien wel? Zijn wij mensen eigenlijk wel zo fantasie-rijk? Bestaat alles niet ergens al in dit universum? Zijn wij niet teveel gefocust op het verstand? Op het willen kunnen analyseren en begrijpen? Willen bewijzen? Is het niet een kwestie van jezelf open stellen om de magie weer te her-ont-dekken?
Als je je met spirituele ontwikkeling bezig gaat houden, komt daar ineens weer intuïtie en gevoel om de hoek kijken, magie... Fantasie blijkt ineens een prachtig middel te zijn om werkelijkheid te scheppen. Je gaat weer oog krijgen van de kleine dingen des levens, die je die kinderlijke bewondering kunnen bezorgen, verwondering, die je de schoonheid van de natuur bijvoorbeeld laten zien. Je gaat weer meer voelen, want magie heeft ook met voelen te maken, zo'n tinteling die je leert her-kennen. Je krijgt weer oog voor de schoonheid van schepping, schepping door een Goddelijke kracht in de natuur, schepping door mensen in kunst en allerlei ontwerpen en creaties in heden en verleden. Sommige confronteren je met magische werelden waarvan je niet (meer) wist dat ze bestaan. Je komt weer in contact met spirituele begeleiders...

En je leert bijvoorbeeld affirmaties kennen. Een affirmatie is net een toverspreuk; je herhaalt de krachtzin steeds opnieuw, net zolang tot deze bewaarheid is. Affirmeren is toveren, is creëren, is scheppen, is magie. Nee, geen enge gemene heksen met kromme neuzen en dikke harige wratten op neus en kin (hoewel in aanleg liggen er wel een paar van mijn moeder overgeërfde bultjes op verdacht heks-achtige plekken in mijn gezicht. 😉 Niet van die dikke harige exemplaren hoor. 😜), zoals we die uit de westerse sprookjes kennen, maar meer de magie van een sprookjestoverfee, lieflijk, zacht, warm en vooral goed doend. Even erbij vermeld dat moderne heksen in de traditie van de wicca in principe helemaal niets te maken hebben met die enge gemene heksen, helemaal niets te maken hebben met zwarte magie, niets des duivels wat de christelijke kerk ons probeerde te doen geloven in de middeleeuwen en daarna. (Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, want negatief werkende mensen zitten overal tussen, en ook jijzelf zult regelmatig negatief werken, zoals je verderop zult zien, dus blijf wel altijd alert.)
Nee, het bezighouden met magie, met spreuken en affirmaties, is in de kern waardevol en we doen het allemaal wel eens. Als je jezelf bijvoorbeeld betrapt op angst of zenuwachtigheid op een moment dat je het niet kunt gebruiken, zoals voor een examen, sollicitatiegesprek, openbaar spreken, of zoiets... 'Ik kan dit, ik kan dit, ik kan dit, ik kan dit...' Wat denk je, zou degene die in de angst en zenuwachtigheid meegaat het er beter of minder van afbrengen dan degene die de affirmatie hanteert? Lijkt mij duidelijk dat de gehanteerde hele korte affirmatie in dat moment best wel goed kan gaan uitpakken voor die persoon.

Affirmaties zijn dus krachtzinnen. Werken met affirmaties kan heel eenvoudig zijn. Je schrijft de desbetreffende affirmatie op een briefje dat je bij je draagt of voor je neerlegt als je ergens aan het werk bent of neem de desbetreffende getrokken kaart van dit deck die dag (of week, of maand) met je mee en dan lees je 'm gedurende de dag regelmatig zachtjes in jezelf of hardop. Wanneer je 'm hardop uitspreekt zul je de kracht van de uitspraak ook horen, dus spreek hem op besliste toon uit, alsof het al waarheid is wat de affirmatie verkondigt. Je kunt de affirmatie ook overschrijven, zo vaak je wilt.
Je werkt met een affirmatie totdat deze voor jouw gevoel waarheid is geworden.

Soms voel je bij het uitspreken of overschrijven weerstand. Dat komt omdat de affirmatie voor jou nog geen waarheid is. Soms is die weerstand erg heftig. Onderzoek bij jezelf of dat te maken heeft met het geloof in de werking van het werken met affirmaties in het algemeen, of dat specifiek met deze affirmatie te maken heeft. Welke gedachten gaan er dan door je heen? Schrijf ze eens op. Opschrijven stopt de gedachtenmolen en maakt onderzoek mogelijk. Misschien ontdek je overtuigingen die jou belemmeren te geloven in affirmatie in algemene zin, mogelijk ontdek je overtuigingen die je belemmeren te geloven in deze specifieke affirmatie. Mogelijk ontdek je overtuigingen die je belemmeren je dagelijks leven te creëren op een manier die bij jou past.

Je leven creëren, scheppen, op een manier die bij jou past, is in wezen ook magie. Het mag best tijd en aandacht kosten om te creëren, stap voor stap, rustig maar zeker, en het kan werkelijk soepel verlopen als je dagelijkse bezigheden helemaal bij je passen en je er veel plezier in hebt. In dat proces kom je vast belemmerende overtuigingen tegen, soms sprekend vanuit de weerstand uit je omgeving, die als een spiegel van jezelf dient. Weerstand uit je omgeving is een spiegel van datgene wat nog in jezelf leeft. Wanneer jij voor de volle 100% ergens voor gaat, echt vanuit hart en ziel, dan is er geen weerstand, niet vanuit jezelf, niet vanuit je omgeving. Jouw omgeving, jouw opvoeding, maatschappelijke normen en waarden vormen overtuigingen die jou kunnen belemmeren zolang ze nog in jezelf als waarheid ervaren worden.
Vaak leeft er angst voor het onbekende, angst ook voor de eigen kracht, verdien ik dit wel, gun ik mezelf dit wel, mag ik wel succes hebben van mezelf, ben ik het wel waard...
Ja, het kan ook zijn dat er mensen uit je omgeving niet meekunnen met jou, die haken dan af en dat kan pijnlijk zijn omdat relaties met partner, familie, vrienden je dierbaar zijn, maar je moet je dan afvragen of ze nog wel bij jou en je nieuwe ontwikkeling passen, of die relaties je nog wel voeden?
Niet voedzame relaties slurpen energie van je, energie die je beter kunt gebruiken voor andere meer voedende bezigheden. Maar, ervaring leert, dat er wonderen kunnen gebeuren in relaties als je je eigen weg gaat, de weg van je hart en ziel, dus wees niet bang voor gevolgen die je minder leuk vindt en bekijk welke overtuigingen daar nog leven die je niet voeden, maar belemmeren.
Het werken met één affirmatie kan vele overtuigingen boven halen, waar je weer nieuwe positieve affirmaties van kunt maken... Want in wezen zijn belemmerende overtuigingen niets anders dan negatief werkende affirmaties. O, ik vind het werken met affirmaties zo mooi om jezelf te leren kennen in al je belemmeringen, door je omgeving gecreëerd, door jezelf voortgezet of nieuw gecreëerd. Het werken met affirmaties kan poorten openen naar ongekende mogelijkheden. Ik vind het super. Ik ervaar het als magie. Je creëert je eigen leven! O wat een weerstand zullen sommigen nu voelen in zichzelf, boos, hoe kun je dat nou zeggen, je moest eens in mijn schoenen staan... maar ik zeg het nog een keer in affirmatievorm 'Ik creëer mijn eigen leven'. Misschien zie je je mogelijkheden nu op dit moment nog niet, voel je je gevangen in een situatie die voor jouw gevoel zeer negatief voor je werkt, maar weet / vertrouw erop dat er mogelijkheden zijn, al zie je ze op dit moment nog niet. En misschien heb je al belangrijke stappen gezet, maar ben je dat 'vergeten' en heb je alleen maar oog voor wat er (nog) niet is. Ben je ongeduldig? Welke overtuigingen zitten jou nog dwars? Kun jij weer dat Innerlijk Kind in jezelf wakker maken dat gelooft in magie?



De kaarten in dit deck met Inspirerende Affirmatiekaarten zijn prachtig! Achterop het deck kun je lezen:

Deze prachtige kaarten met positieve affirmaties helpen je om het geluk en de kracht die in je schuilen naar boven te brengen. Ze inspireren je om wijs en moedig te zijn, om op jezelf te vertrouwen en je dromen nooit op te geven. De vlinders op de kaarten staan symbool voor de hoop. Ze herinneren je eraan dat moeilijke momenten en dingen die tot een einde komen tekens zijn van iets moois en nieuws dat weldra zal ontstaan. Sluit je ogen, kies een kaart en les de boodschap die erop staat. Het zal precies zijn wat je nu moet horen. Stel jezelf open en laat de vlinders je leven vervullen met liefde, rust en schoonheid.



Dit deck biedt evenzovele affirmaties als kaarten, 39 stuks, en een kaart met uitleg over het gebruik van de kaarten:






Voor deze week heb ik de vraag gesteld: 'Welk advies is op dit moment het meest zinvol voor mij en mijn lezers?'


Het zijn prachtige kaarten om uit te kiezen, met foto's van vlinders van Julie Chetcuti en Ann Newland. Een heel kleurig deck...






In zijn algemeenheid staat de vlinder symbool voor transformatie en dat past wel bij deze kaarten.
Maar nu lang genoeg gewacht op de kaart van vandaag voor deze komende week, dit is 'm geworden, kort maar krachtig...:








Lees 'm eens hardop voor jezelf.
Kijk jezelf eens aan in de spiegel en lees 'm dan hardop voor.
Geloof je het al? Of voel je weerstand?
Blijven herhalen en je gaat het geloven, het wordt écht waarheid, ik weet het zeker.

Wil je uitgebreid leren werken met affirmaties, heb je het gevoel dat affirmaties niet voor jou werken, wil je met dit deck leren werken of je eigen affirmatiekaarten leren maken, wil je persoonlijke begeleiding? Meld je aan voor een workshop 'WERKEN MET AFFIRMATIES' bij


nymphaeaspiritueelcentrum@gmail.com
of via het contactformulier op deze site


Lees voor aanmelding even de ALGEMENE VOORWAARDEN onder aan de AGENDA.



Wil je dit deck zelf ook in je bezit krijgen, dan kun je dit bestellen via onderstaande link...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten