dinsdag 1 januari 2019

Herinnering: Gayatri Mantra Wereldwijde Meditatie met Deva Premal & Miten





Heb je vanavond deze prachtige mantra meegezongen en ervaren wat het is om met een enorm 'koor' een collectief energetisch verbindend mantra-zingend en mediterend wereldwijd netwerk over Moeder Aarde te leggen?
Morgen en de dagen erna tot en met 7 januari heb je de kans deze ervaring op te doen.
Heel bijzonder vond ik het.
Je moet het écht ervaren!

22.00 uur Nederlandse tijd, morgen, zit ik, als het even kan, weer klaar voor deze bijzondere verbindende ervaring, die in lichaam, geest en ziel doorwerkt.
Ik moest even zoeken, maar de live weergave vond plaats op de facebookpagina van Deva Premal en Miten, niet op de pagina van het evenement zelf.
Dan weet je waar je morgen moet zijn als je mee wilt doen.

Ken je de tekst nog niet (zo goed)?
Gaat het je te snel?
Geeft niks, je kunt de energie, met de ogen dicht, ook gewoon op je in laten werken, maar wil je graag oefenen om mee te kunnen zingen, bij deze de tekst...

Om Bhur Bhuvah Svaha
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi
Dhiyo Yonah Prachodayat

Engelse vertaling:
We meditate upon the adorable, enchanting and radiant source of all things.
The divine light of spiritual consciousness energizes and awakens us.

Nederlandse vertaling:
We mediteren op de aanbiddelijke, magische en stralende bron van alle dingen.
Het goddelijke licht van spiritueel bewustzijn activeert en wekt ons.


Wil je meezingen, maar wil je nog even oefenen, dan kan dat met behulp van de opname van deze eerste keer:

3 x Ohm, 54 x mantra, 3 x Ohm
Een Boeddhistische mala of Rooms-Katholieke rozenkrans kan je ondersteunen in het 'tellen'.
In het begin is het misschien allemaal wat veel, tekst, zingen, tellen, maar iedere keer dat je 'm meezingt gaat het makkelijker en tellen hoef je helemaal niet, je laat gewoon de kralen door je vingers glijden, iedere kraal is één keer de mantra zingen.
Deze eerste keer was ik 'de tel' ook kwijt hoor met de kralen, maar de tweede keer ging dat al een stuk beter, omdat de tekst op deze snelheid me beter af ging (ik kende alleen nog de door Deva Premal en Miten eerder uitgebrachte gezongen versie, niet deze meer traditionele wijze, wat wel scheelde om al vrij snel de tekst in dit tempo mee te kunnen zingen).
De afronding van de laatste keer gebeurt trouwens op een rustige manier waardoor je ook weet dat dat echt de laatste keer is, de 54e.

Op facebook vind je deze video's hier:

Dag 1:
https://www.facebook.com/devapremalmiten/videos/579533139141767/

Dag 2:
https://www.facebook.com/devapremalmiten/videos/1198961860258934/

Dag 3:
https://www.facebook.com/devapremalmiten/videos/271152666899526/


Dag 4:

Dag 5:
https://www.facebook.com/devapremalmiten/videos/2238758269520507/

Dag 6:
https://www.facebook.com/devapremalmiten/videos/2063938623652044/

Dag 7:
https://www.facebook.com/devapremalmiten/videos/375217039692220/?notif_id=1546894776887060&notif_t=live_video






Update d.d. 3 januari 2019...

De video's blijken (naar binnengekomen reacties van lezers van dit blog) via de link van de eerste dag ook beschikbaar te zijn voor hen die geen facebook account hebben! Dus ik hoop ook die van de tweede en derde en verdere dagen. Ik ga dus proberen iedere dag zo snel mogelijk de link naar de meest recente video hierboven te plaatsen.
Echter... waar je je ook bewust van mag zijn, wat ik nog even wil delen...
Ook wanneer je deze mantra op een ander moment doet, kun je 'inloggen' op een wereldwijde energie, opdat deze gevoed blijft. Dus ook, als je, net als ik vanavond (3e dag) wat internet verbindingsproblemen ervaren hebt, kun je deze energie blijven voeden. Een mooie insteek om deze energie te blijven voeden, niet alleen deze 7 dagen, maar ook verder!
Besef dat het zingen van mantra's niet alleen voor jezelf werkt, maar ook desbetreffende energie voedt. Met het zingen van een mantra breng je desbetreffende energie in het universum. Dat geldt voor al het meditatief werk, dat is niet alleen gunstig werkend voor jezelf, maar ook voor het algemeen goed (denk aan die wereldwijde meditaties die de criminaliteitscijfers naar beneden brachten). Spiritueel werken aan jezelf is dus niet lui en egoïstisch, zoals door sceptici wel eens gewaardeerd wordt, maar werkt energetisch direct door naar je medemensen, dieren, bomen, planten, Moeder Aarde, naar het hele universum. Je doet hiermee mooi werk!
Op plaatsen waar dit vaak gebeurt creëer je zo energetische plekken op Moeder Aarde waar de energiefrequentie omhoog gebracht wordt. Dat kun je voelen als je op zo'n plek komt, denk maar aan tempels e.d.. Je voelt daar een energie van toewijding aan het Goddelijke. Dit straalt uit naar de omgeving, maar ook verder, en kan een voedend netwerk over Moeder Aarde leggen door iedereen die hiermee bezig is. Dit is lichtwerk!
Dus wat let je mee te doen of dit vaker te doen dan alleen deze week?


Deva Premal met de complete 108 keer Gayatri Mantra op Spotify te beluisteren:








Webshop Deva Premal voor aankoop en downloaden van de 108 voudige mantra: klik HIER





De andere langzamer gezongen versie (fijn om de tekst te leren):






Dit evenement is georganiseerd in het kader van een wereldwijd event, te weten '7 Days of Rest and Reflection' dat dit jaar voor de 2e keer georganiseerd wordt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten